torstai 26. syyskuuta 2013

Finntriathlon, Joroinen 21.7.2013

Sairastelujen jälkeen toukokuusta alkaen harjoittelulla oli vain yksi päämäärä: Finntriathlon. Tilanne näytti keväällä huolestuttavalta tämän kesän suhteen, mutta lopulta pääsin hyvässä iskussa Joroisiin ja nälkää oli, kun viime vuonna en päässyt puolustamaan mestaruutta.
Uinti oli etukäteen epävarmin lenkki suorituksessani. Uinti onnistui erinomaisesti ja pääsin todella hyvistä asemista pyöräilemään hyvä voimaisena, kun uin pienessä ryhmässä koko matkan. Kaikki oli siis menossa suunnitelman mukaan.
Pyöräilyn alun ajoin suunnitellusti ja tarkkailin sykettä, mikä oli herkässä. Keskinopeus oli reilusti yli 41 km/h ja kaikki näytti hyvältä. Sitten yllättäen (niin nopeasti) Darby tuli ohitse, ja koska oli vain yksi tavoite, niin eikun Darbyn perään. Ajo muuttui väkinäiseksi enkä kauan pysynyt perässä. Tämän jälkeen suorituksesta puuttui rentous ja helppous kokonaan. Väkisin isolla tuumalla pyörittäminen taisi sitten tyhjentään energiat ja varsinkin voimat jaloista. Hastin sain tuttuun tyyliin kiinni, mutta tällä kertaa en päässyt tyhjillä jaloilla karkuun.
Tankki oli toisessa vaihdossa aivan tyhjä, mutta eka kilsa juostiin Jamon kanssa. Sen jälkeen toinen alkoi juosta ja toisella jäi hölkkävaihde päälle. Oma juoksu alkoi paranemaan vasta kolmannella kierroksella, mutta taistelutahto oli hävinnyt jo paljon aikaisemmin. Maaliin siis viidentenä (SM-4.) eikä paljon hymyilyttänyt...
Darby teki todella vahvan suorituksen eikä siihen olisi ollut sanomista paremmallakaan lopulla. Ehkä omaan suoritukseen keskittyminen, ja Darbyn huomiotta jättäminen, olisi tuottanut ainakin ajallisesti paremman lopputuloksen. Mutta pakkohan se oli yrittää, kun oli noin hyvät asetelmat ja kova usko omaan mestaruuteen. Keskittyminen mastaruustaistoon hävitti samalla mahdollisuuden taistella loppuun asti pronssista, mikä meni Panulle hyvällä suorituksella. Oli varmasti kova tasoisin Finntriathlon vuosiin ja mitalit meni kovemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti