maanantai 21. lokakuuta 2013

Kausi 2013

Viimeisestä kisasta on jo reilu kuukausi, niin on aika tehdä yhteenveto kaudesta. Kauteen lähdin samalla kaavalla kuin aikaisempaan: 75 % panos tutkimustyöhön ja loppu aika sitten perheelle ja urheilulle. Ei helppo kokonaisuus, mutta talvi meni suunnitellusti. Urheilurintamalla näytti kaikki olevan kunnossa hyvään kauteen pääsiäisenä. Sitten iski kova ja sitkeä keuhkoputkentulehdus, mikä sekoitti pakan kokonaan. Toipuminen oli vaikeaa, kun päiväkodista tuli uutta flunssaa samaan tahtiin kuin edellisestä ehti parantua. Kesän alkaessa kunnosta oli jäljellä pelkkä kysymysmerkki.
Eka kisa Barcelonassa puolimatka päättyi puolikuntoisena vatsavaivojen kanssa keskeytykseen, mutta sen jälkeen alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Aarhusin puolimatkalla uinti takkusi, pyörä kulki ja juoksu oli hieman tahmeaa.
Kauden pääkisat:
Kaiken piti alkaa olla kunnossa Joroisten alla, mutta näin jälkiviisaana voin sanoa, että joitain virheitä tuli vamistautumisessa tehtyä. Viimeisen 1,5 viikon aikana kova vauhti ei tullut niin helposti kuin sen pitäisi tulla hyvässä kunnossa ja siihen olisi pitänyt osata reagoida. Hyvin alkanut kisa päättyi keskinkertaisesti SM 4. tilaan. Kuopiossa hyvä yritys tuotti alimatkalta 5. tilan valmistautuessa kauden päätökseen. Lähdin hakemaan parannusta viime vuotiseen 3. tilaan Challenge Henley-on-Thamesista. Meno oli koko päivän tahmeaa eikä se ollut samaa kuin harjoituksissa kesän lopulla. Muuta selitystä tälle,  kuin pari viikkoa ennen kisaa alkanut lievä flunssa, en ole löytänyt.

Monet ovat sanoneet, että olen liian kriittinen tuloksien suhteen. Omaan tekemiseen pitää suhtautua kriittisesti, jos haluaa kunnon tuloksia. Ja toiseksi tiedän pystyväni paljon parempaa. Ensi vuoteen olen suunnitellut muutoksia, mutta palaan niihin myöhemmin.

Suurimmat kiitokset vuodesta menevät lähimmäisille. Tomppa jakoi neuvoja parhaansa mukaan tähän kokonaisuuteen, kiitos. Muuten tutut taustatuet mahdollistivat osaltaan kisaamisen maailman huippuja vastaan. PunaMusta ja Koiviston Isku mahdollistivat leiri- ja kilpailumatkat. Varasto (ja työhuone) on täynnä SUPin pyöriä ja niihin tyytyväisenä jatkossakin kisoissa alla on uudempi versio SUPin kisakoneesta. Sailfish on tukenut minua pari vuotta ja se on varmistanut, etten ainakaan varusteissa anna tasoitusta tässä heikoimmassa lajissani. Sauconeja olen kuluttanut tyytyväisenä vuodesta toiseen. Maxim on taas varmistanut jo hiihtoajoistani lähtien jaksamisen kisoissa ja treeneissä sekä palautumisen niistä. Kaikilla oli tärkeä palanen kokonaisuudessa ja isot kiitokset kaikille!

Vaikka suurempia palkintoja ei tänä vuonna tullut, niin monia hienoja kokemuksia tuli jälleen.
Tässä jo hymyilyttää (kuva otettu noin puoli tuntia maaliin tulon jälkeen). Kisan 3. ja 4. nauttimassa (alkoholitonta) palautumisjuomaa.
Pikkukakkonen loppuu nyt niin päätän tähän kauden 2013 analyysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti