maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kisaviikko

Kroppa ei ole ollut vielä ihan kisakunnossa ja viimeistä vauhtia olen hakenut ääripäiden harjoituksilla. Siis joko kovaa tai hiljaa. Uinnissa satasia pitkällä palautuksella tai kelailua uudella Sailfishin G-Rangella, mistä ei märkkäri parane. Pyöräilyssä lyhyitä vetoja tai sitten rauhallista pyörittelyä. Eilen Vehmerin lenkki + pari kiihdytystä 97 km 3.13 h ja keskisyke 98/watit 160. Vänärillä hain vauhtia juoksuun 10*800m ja toisenlaista juoksua Jynkänvuorella. Lähdin vuosien tauon jälkeen iltarasteille, kun melkein kotiovella oli lähtö, mutta varovaisen alun jälkeen lähdin sitten vähän juoksemaan selkiä kiinni...
Treenien lisäksi paljon omatoimista lihashuoltoa ja hieronnassakin on tullut useaan otteeseen käytyä.

Monesti on kysytty tankkausvinkkejä pitkään kisaan, niin tässä tällä kokemuksella hyväksi havaittu kaava:

Joskus minulla oli tärkeimpiin tankkauspäiviin 2-3 päivää ennen kisaa tietyt kotona tehdyt ruuat, mutta tästä rutiinista piti totutella pois, koska tärkeimmät kilpailut ovat ulkomailla eikä matkoilla voi niin tarkkaan kontrolloida mitä syö.

Lopullinen keskittyminen pitkään kisaan alkaa yleensä edellisenä viikonloppuna tilanteeseen sopivalla valmistavalla harjoituksella. Mitään varsinaista tyhjennysharjoitusta en tee, vaan haen hyvää tuntumaa kisavauhtiin. Jos kisa on lauantaina, niin tankkauksen teen ke-to. Olen kokenut parhaaksi olla kasvattamatta paljoa aterioiden kokoa. Vähän enemmän hiilihydraattia ja useampia välipaloja, mutta ei mitään suurempia muutoksia. Juon Maximin tankkausjuomaa noin litran/päivä ja lisään siihen merisuolaa. Jos näinä päivinä pitää matkustaa tai käydä kisapaikalla mukana on aina: 1 pullo tankkausjuomaa, 1 pullo vettä + vähän merisuolaa ja pieneen nälkään Maximin energiapatukka tai banaani. Kisamatkalla lentokoneeseenkin on hyvin tuttu rutiini, että täytän nuo pullot heti turvatarkastuksen jälkeen.

Kisaa edeltävänä päivänä yritän saada olon mukavaksi kisa-aamuun ja ruokailu on normaalia vähäisempää: Iltapäivään asti aika normaalisti ja sitten päivälliseksi esim. kanasalaatti. Iltapalaksi vaaleaa leipää, jugurttia ja Nutridrink tai vastaava. Kisa-aamuna ruokahaluni on yleensä huono ja se koostuu: kahvista, vaaleasta leivästä, kofeiinigeelistä ja Nutridrinkistä. Ennen starttia otan vielä tankkausjuomaa ja ehkä geelin.

Toki kaikkien pitää kokeilla se itselle sopiva kaava. Näillä eväillä menen siis tämäkin viikon ja sunnuntaina on toivottavasti kaikki kohdallaan puolikkaalla Challenge Kraichgaussa. Jatkan tankkausasiaa myös kisaraportissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti