sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Finntriathlon Joroinen

Alkuun hyvät uutiset: uusi sponssini on kuopiolainen Myontec ja heidän Mbody -älyhousut. Hienoa kun voi olla jatkossa entistä tiiviimmin mukana kehittämässä tätä tuotetta.

Sitten ei niin hyviin uutisiin. Kaikki oli valmiina kesän ensimmäiseen päätavoitteeseen. Odotukset olivat kovat, kun harjoituksissa on ollut hyvä vire.
Uinnin startti onnistui hyvin, mutta jäin muiden pakottamana uimaan oikealle, niin minulle sopivin porukka karkasi vähän. Uin melkein koko matkan yksinään ja se oli sellaista perustekemistä. Vähän tuli takkiin Darbyltä ja muilta "tutuilta uintikavereiltani".
Pyöräilyyn olin suunnitellut pikkaisen yli 300 watin tehon ja sillä lähdinkin takaa-ajoon. Pyörä tuntui hyvältä ja yllätyksekseni ajoin Darbyn kiinni aikalailla samassa kohtaa, missä Darby otti minut vuosi sitten kiinni. Lähdin vetämään, kun jalat tuntuivat hyvältä. Darby taisi sitten saada ne hyvät jalat minun peesissä ja osat vaihtuivat. Jättäydyin suosiolla ajamaan omaa vauhtia, jotta jaksaisin vaihtoon asti. Sain Lyatskiyn kiinni, mutta hänen tiputtamiseen meni energiaa. Pyöräily teki tehtävänsä ja alaselkäkin oli jo aika loppu toisessa vaihdossa.
Juoksun ensimmäisen kilsan jälkeen alkoi tuskien taival. Jalat ei toiminut ollenkaan ja tukahduttava keli siihen päälle, niin juoksusta ei tullut mitään. Elättelin toiveita, että juoksu alkaisi rullamaan ekan 7 km kierroksen jälkeen, samoin kuin huhtikuussa Elchessä, mutta ei eilen. Panua yritin ottaa kiinni, kun taisi se muillakin painaa eilen, mutta taisteluvaihdetta ei löytynyt. Kolme kilometriä ennen maalia Jens juoksi ohi eikä sekään sytyttänyt mitään eri vaihdetta juoksuun. Eipä ole maalissa Joroisissa paljon hymyilyttänyt 2011 voiton jälkeen. Tulin maaliin neljäntenä niin "vähin äänin", että omaa maaliintulokuvaakaan en löytänyt netistä ja adt:n miehetkin tulivat vasta Lidl Recovery Areassa kyselemään mikä mies siellä istuskelee.

Suurin pettymys ja tämä "kirottu" tatuointi jäi illalla rantasaunaan.
Pettymykseen ja huonoon suoritukseen on vaikea sanoa syytä. Kun olen vähän kilpaillut tänä vuonna, niin Saksan puolikkaan kisan keskeytys flunssan takia kesäkuussa jätti aukon kovaan pitempään valmistavaan kisaan, mikä ehkä näkyi suorituksessa eilen. Jälkiviisaana voi sanoa, että pyöräilyn alku olisi pitänyt ajaa hivenen maltillisemmin eikä olisi pitänyt tuhlata voimia Lyatskiyn pudottamiseen. En tiedä vaikuttiko selän/lonkan jumi juoksuun, mutta eniten juoksussa olisin tarvinnut positiivisuutta/uskoa omaan suoritukseen.

Toivottavasti kurssi kääntyy kisoissakin ja pystyy NAUTTIMAAN jäljellä olevista kisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti