sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kuopio Triathlon

Kotikisaan valmistautuminen oli reipasta treeniä keskiviikkoon asti ja sitten parin päivän palauttelu. Tämä valmistautuminen tuottaa perusvarman tuloksen. Ja niinhän se menikin. Mutta ekaksi keskiviikon treeniin.
Kuva Jukka Kähkönen
Uinti oli lähinnä vauhtileikittelyä ja totuttelua kisa-asulla uintiin. Pyöräilyssä Tomppa lähti kirittäjäksi omalla tempokoneellaan. Vedot olivat 40s/20s + neljä irtiottoa. Tuossa harjoituksen dataa sykkeen, wattien ja lihaskuormituksen muodossa:

Syke reakoi hitaasti eikä peesausvaihetta ole nähtävissä. Watit näyttävät taas tarkasti sen hetkisen tehon ja peesi/palauttelu kohdat näkyvät selvästi. Mbodyllä mitattu lihaskuormitus käyttäytyy samaan tyyliin kuin watit, mutta siinä näkyy myös suorituksen taloudellisuus esim. 4 kovaa irtiottoa erottuu selvemmin kuin wattidatasta. Lihaskuormituksesta näkyy myös juoksuosuus ja tuossa on malli esimerrki, kun kaikki toimii (rentoa juoksua 3*1km/3.25). Harjoitus kertoi hyvästä kunnosta, mutta odotukset olivat hyvin maltilliset ilman märkäpukua kisattavaan peesikisaan.
Eilen uinti oli omaa perustekemistä ja mielestäni parempi suorituksena kuin Joroisissa. Mutta eipä se auta, jos varpaat ovat Kallaveden pohjassa. Apuja ei juuri ollut pyöräosuudella muuten kuin muutama Lepistön lyhyt veto.

Kuva Pekka Sipilä
Wattilukemat olivat samanlaiset kuin keskiviikkona. Alaselkä alkoi olla jumissa pyöräilyn lopussa, mikä näkyi juoksussa. Tuo keskiviikon mallisuoritus ei siirtynyt kisaan, vaan joka kilometrille tuhraantui melkein puoli minuuttia ylimääräistä. Tänäkin vuonna maaliin viidentenä ja Artun selkä jäi taas saavuttamatta.
Kuva Pekka Sipilä

Hyvä harjoitus, mutta menestyminen tuollaisessa kisassa vaatisi aivan eri painotuksia harjoittelussa. Palauttelun jälkeen katseet kohti Finntriathlonin viimeistä kisaa Tahkolla ensi lauantaina, siis kotikisat jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti