maanantai 17. elokuuta 2015

Finntriathlonit päätökseenOdotukset olivat korkealla ennen Tahkon täysmatkaa, kun takana oli hyvä kisa Joroisissa ja hyviä yksittäisiä harjoituksia. Mutta lauantaista tuli vaikea päivä.
Aamulla kävin viiden aikoihin pienellä aamulenkillä ja totesin, että tuulta on reippaasti ja se tulee pahimmasta suunnasta uintia ajatellen. Uinti on "herkkä" lajini ja terävät aallot tai märkäpukukielto on myrkkyä minulle. Tein lähtöpaikan suhteen vielä huonon valinnan, kun lähdin vasemmasta laidasta ja aurinko nousi oikealta, etten pystynyt seuramaan muiden uintia kunnolla. Jäin heti uimaan yksinään, ja vielä kun pohkeet kramppailivat toisella kierroksella, niin tuloksen voi lukea väliajoista...Nopean vaihdon ansiosta pääsin jo 4 kilometrin kohdalla noin puolen minuutin päähän Teemusta ja ajattelin ajavani helposti Teemun kiinni. Teemu lähtikin ajamaan riskillä ylivauhtia ja itse ajoin hieman kovemmilla wateilla kuin suunnittelin. Eroa tuli Teemuun, mutta muita sain kiinni. Pitkä takaa-ajo kävi raskaaksi ja energiat alkoivat loppua viimeiselle kierroksielle (45 km) lähtiessä. Tässä vaarmaan näkyivät sekä vähäiset harjoituskilometrit että vähän turhan niukka energiasuunnitelma pyöräilyyn. Pyöräilyn loppu oli enemmänkin selviytymistä vaihtoon kuin valmistautumista / tankkausta maratonille.
Hyvältä näyttää, mutta "myöhästyin" toisesta vaihdosta. Kuva Timo Kananoja
Juoksun alussa oli otettava normaalia enemmön energiaa ja se vaikeutti itse juoksua. Teemu sai kasvatettua eroa noin 6:sta 7:ään minuuttiin ekalla kympillä. Tuhdimpi tankkaus toi sitten huonon olon enkä päässyt kunnon takaa-ajoon juoksussa ollenkaan. Juoksin "helposti" kakkosena maaliin nihkeän päivän päätteksi.
Kuva: Bullseye Photography -http://www.bullseye.fi/
Kuopion mestaruus meni Rypysuon norsemanille. Ollaan Teemun kanssa kisattu hiihdon junnusarjoista lähtien tasapäin ja eiköhän meidän välien selvittely jatku.
Päätös kauden mahdollisesta lisäkisasta selkiytyi lauantain aikana. Tässä ei ole odotettavissa enää samanlaista lentoa kuin Joroisissa, niin triathlonkausi päättyi lauantaihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti