sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Uudella pyörällä kesään

Kelit ovat suosineet viimeisiä harjoituksia ennen kisakauden avausta, mutta uinnit olen vielä uinut hallissa. Märkäpukua tuli jo testattua ja edelleen se tuo vauhtia noin 10sek/100m eli toivon märkäpuku-uinteja kesän kisoihin kovasti. Yhten päivänä tuli testattua juoksukestävyyttä ja päivään tuli kohtuullisen helposti juostua 39 kilometriä. Pyöräilyssä ole viimein siirtynyt ulkokauteen, mikä tarkoittaa pidempiä lenkkejä sekä mäkiajoa mm. Puijolla.

Mutta sitten tämän vuoden suurimpaan uutuuteen eli SUP Aero tt v3.0.
Kuva: Elmo Miettinen. Kuvasta löytyy vinkki kolmanteen ja kaikista pisinaikaisimpaan kumppaniini, mutta siitä lisää seuravalla kerralla.

Pyörästä on vasta neljä prototyyppiä, joista yksi kävi syksyllä Havaijilla Kaitsun kanssa. Olin jo aikaisempaan SUPin triathlonpyörään tyytyväinen ja oletin, etten juuri tasoitusta sillä anna. Nyt, tällä kokemuksella uudesta pyörästä, uskon sen tuovan kuitenkin selvän parannuksen. Tämä uusi on paremmasta hiilikuidusta ja hivenen painavampi, mikä tekee pyörästä huomattavasti jäykemmän. Aero-ajoasennon olen saanut huomattavasti mukavammaksi kuin aiemmissa pyörissä. Nyt aerotankojen taivutus on hieman erilainen, mikä sopii paremmin pitkille matkoille. Pyörässä on Ultegran sähkövaihteet ja ne ovat olleet myös merkittävä parannus. Näiden takia vauhti on meinannut karata pyörän kanssa joka kerta, mutta kovastihan sillä on tarkoitus ajaa. Ensimmäinen kisastartti pyörällä on heinäkuun alussa Vierumäellä ja sitä ennen kellottelen paikallisille Ritisenlahden-temporeitille aikoja...
Tässä vinkki aeropullotelineeseen. Tarvitset pultin ja 2 tukevaa nippusidettä (+ sopivan satulatolpan), niin pullo tulee paremmin kiinni kuin millään telineellä. Itse olen ajanut muutaman vuoden vastaavalla virityksellä eikä ole ollut mitään ongelmia.
SUP Aero tt v3.0 tulee markkinoille mahdollisesti ensi vuodeksi. Niin eikun kyselyjä Suomen Urheilupyörälle jo nyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti