keskiviikko 10. elokuuta 2016

Finntriathlon Tahkon ja kerääkokosarjan lopputulos

Tahkon kisa-aamuna kaikki näytti lupaavalta. Tyyni keli teki uinnin huomattavasti viime vuotta helpommaksi. Uinti lähtikin hyvin ja pääsin Joonan peesiin. Kun en tiennyt kuka edessä oli ja uintilinja meni pahasti vinoon, päätin jatkaa uintia omalla linjalla. Uin koko matkan yksin ja uinti tuitui hyvältä, mutta yksinään uidessa vauhti ehkä tasoittui liikaa. Eroa tuli Joonaan yli 3 minuuttia.

Pyöräilyn alku tuntui vahvalta ja ajoin vähän suunniteltua kovempaa. Sain Joonaa hyvin kiinni ja ero oli pitkään alle 2 minuuttia. Viimeisellä kolmannekselle oma vauhti alkoi hivenen hyytyä enkä saanut laitettua itseäni kovin ahtaalle. Jarmo meni ohi ja jatkoi vahvaa ajoa. Loppu oli vaihdon odottelua ja yritin ottaa energiaa sen minkä pystyin.


Alaselkä meni pahaan jumiin pyöräilyssä, mikä hankaloitti vaihtoa ja juoksua alussa. Ensimmäisen geelin jälkeen noin 3 kilometrissä oksensin mahan tyhjäksi (ilmeisesti jo pyöräilyssä oli ongelmia nesteen imeytymisen kanssa).  Tämän jälkeen maha tarvitsi vielä bajamajavierailun noin kympin kohdalla. Sitten olo parani ja 10-30 km oli hyvää juoksua. Joona tuli nopeasti ohitettua ja Jarmoakin sain kiinni useamman minuutin, mutta eroa oli päässyt tulemaan liikaa vaikeuksien vuoksi. Otin energiaa ehkä hivenen liian vähän ongelmien jälkeen ja noin 30 kilometrin kohdalla alkoi takareisikrampit vaivaamaan. Viimeinen kierros oli varovaista menoa maaliin. Maaliin siis toisena ja viime vuotiseen tapaan 2. myös kuopiolaisista eli tavoitteesta jäin.


Ei mikään huippuveto, mutta ihan ok päivä. Kesän parasta menoa, mutta Jarmo oli selvästi vanhempi. Kerääkokosarjassakin tuli ansaittu toinen sija. Etukäteen olin miettinyt, että syksyn ulkomaan kisa vaatisi vähintään Jarmon vauhtia. Tästä tavoitteesta olen jäänyt, niin taitaa se ulkomaan kisakin jäädä väliin. Matka jatkuu jo lauantainen Kuopion SM-triathlonissa. No siellä voin vielä kokeilla sitä Jarmon vauhtia;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti